Vaj i Mërsinës

Gjëndja: 100 Në magazinë

Special Price 800 lekë
Përmbledhje: Për përdorim të jashtëm vaji i mërsinës forcon zhardhokun e flokëve, djersitjen e tepërt, ndërsa për përdorim të brendshëm këshillohet për gurët në veshka, për problemet e urinimit dhe pë...

Përmbledhje: Për përdorim të jashtëm vaji i mërsinës forcon zhardhokun e flokëve, djersitjen e tepërt, ndërsa për përdorim të brendshëm këshillohet për gurët në veshka, për problemet e urinimit dhe për sëmundjet e zërit. Struktura përbërëse: Është një vaj i paqëndrueshëm i cili përbëhet kryesisht nga martinoli dhe limoneni. Ai përmban geraniol, maruotol dhe cineole. Po kështu ai përmban edhe lëndë hidhura, xhelatine dhe taninë të përqëndruar. Përdorimi i brendshëm: - Përdoret për të ndaluar gjakderdhjen. - Pastrues i rrugëve të frymëmarrjes dhe laringut. - Shërben si diuretik (nxitës për urinimin), shpërbën gurët në veshka dhe mjekon disa acarime në rrugët urinare, ku këshillohet si një medikament për çregullimet urinare. - Në mjekësinë popullore egjiptiane përdoret në rastet e epilepsisë. - Përdoret si medikament farmaceutik që ruan indet e trupit dhe si antibiotik. - Shërbën si medikament për të larguar mykozën nga gjoksi. - Shërben si medikament për ta larguar nxehtësinë nga stomaku dhe për mjekimin e tumoreve. - Shërben si medikament për mjekimin e kalçifikimit në të gjitha gjymtyrët e trupit dhe për mjekimin e sekrecioneve të hundës. - Faraonët e këshillonin lëngun e mërsinës për mjekimin e sëmundjeve të zërit. Përdorimi i jashtëm: - Forcon zhardhokët e flokëve, parandalon rënien e tyre dhe u jep ngjyrën e zezë. - Shërben si mjekues për dhembjet në fund të shpinës dhe parandalon skuqjen e barkut. - Ka dobi të shumta në masazhet që bëhen në rast paralize. - Përdoret me lyerje në rastet e djersitjes së shumtë. - Përdoret si krem për zbukurimin e lëkurës. - Vaji i mërsinës përdoret si gjilpërë anale për shtërzim (parandalim barku). Doza: Për përdorim të brendshëm konsumohet një lugë e madhe dy herë në ditë. Për përdorim të jashtëm lyhet vendi i sëmurë me një sasi të mjaftueshme një herë ose dy herë në ditë.

Bëni një Vlerësimi